ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

ВОСЪК

Восъкът е сложно химическо вещество, което не може да бъде синтезирано по изкуствен начин. Произвежда се единствено от пчелите и 80% от добива се връща отново в пчеларството. Поради своите ценни физико-химични качества обаче, восъкът намира приложение в почти всички индустриални производство и в обикновения живот.

Още от древността пчелният восък е вторичен продукт от пчеларството с голяма важност, докато днес допринася и за увеличаване на дохода на пчеларя. Пътищата за това са използване восъкоотделителната способност на пчелите, пълното отделяне на чист восък от суровинните материали, естествено и елиминиране на вредното действия на восъчния молец. Пчеларят вади от кошерите си повече восък, отколкото е нужен за направата на нови восъчни основи. Голяма част от този восък идва от разтопяване на старите пити, но за да бъдем сигурни, че тази операция е рентабилна, задължително е да разполагаме с подходящо оборудване. На пазара съществуват много различни уреди, разработени за тази цел.

За получаването на чист качествен восък LEGA България предлага преси, слънчеви и парни восъкотопилки, стерилизатори, както и професионално оборудване за производство на восъчни основи.

12 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока

12 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока