ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

СУШЕНЕ

СУШЕНЕ

Пчелният прашец е много ценна храна както за пчелите, така и за хората, тъй като предоставя на живия организъм незаменима комбинация от аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, в балансирано съотношение директно от природата.

Събирането на прашец като продукт от пчелите е относително нова дейност за голяма част от пчеларите, но е една добра възможност за разнообразяване и повишаване на доходите. Факт е, че добивите от мед могат да варират в зависимост от годината и региона. При прашеца слаба година няма, има само по-силни и по-слаби региони, съответно пчеларят може относително точно да предвиди колко прашец от кошер може да събере.

Правилните процеси по вадене и обработка на цветния прашец са ключови фактори за постигането на качествен продукт, съответно добра цена.

Съществуват два варианта за съхранение на прашеца след неговото изваждане от кошерите - директно замразяване или сушене, почистване и съхранение.

При директното замразяване, е неободимо поддържане на минусови температури на съхранение от добива до консумацията, което налага наличието на големи хладилни камери.

При втория вариант изсушаването на прашеца е първото и най-важно действие, независимо дали вадим прашеца с вътрешен или външен прашецоуловител. Това трябва да стане веднага след неговото събиране от кошерите. Посредством машини за сушене на прашец се постига оптимално и равномерно отнемане на влагата от топчетата прашец. Процесът е строго контролиран и продължава около 12 часа и зависи от вида прашец и неговата влажност. При използването на професионални машини се запазват над 90% от качеставата на продукта

Фирма ЛЕГА Италия е водеща в разработването и производството на сушилни за прашец. Предлагат се основно два модела професионални машини с различен капацитет.

3 Продукт(а)

на страница

Списък  Таблица 

Задай в низходяща посока
 1. СУШИЛНЯ ЗА ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ LEGA 35

  СУШИЛНЯ ЗА ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ LEGA 35

  3 240,00 лв.

  Професионална сушилня с 10 подвижни нива за прашец, която обработва до 35 килограма прашец на денонощие. Машината е снабдена с контролер на температурата, система нагреватели (2 по 500W) и вентилатор, като може да се използва също и за топене на мед в тенекии и буркани при контролирана температура, чрез допълнителни приставки.

  Вижте повече
 2. Prashec LEGA 100

  СУШИЛНЯ ЗА ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ LEGA 100

  7 380,00 лв.

  Професионална сушилня с 15 подвижни нива за прашец, която обработва до 100 килограма прашец на денонощие. Машината е снабдена с контролер на температурата, система нагреватели (2 по 1000W) и вентилатор, като може да се използва също и за топене на мед в тенекии и буркани при контролирана температура.

  Вижте повече
 3. Кръгла сушилня за цветен прашец

  СУШИЛНЯ ЗА ЦВЕТЕН ПРАШЕЦ LEGA ROUND

  225,00 лв.

  Кръгла електрическа сушилня за прашец с пет нива за сушене и прозрачен капак. Загряването и равномерното движение на въздуха през всичките монтирани нива за сушене се изпълняват от система с нагреватели, поместени в основата на машината. Уредът може да се използва и за сушене на плодове.

  Вижте повече

3 Продукт(а)

на страница

Списък  Таблица 

Задай в низходяща посока