ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

СУШЕНЕ

СУШЕНЕ

Пчелният прашец е много ценна храна както за пчелите, така и за хората, тъй като предоставя на живия организъм незаменима комбинация от аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, в балансирано съотношение директно от природата.

Събирането на прашец като продукт от пчелите е относително нова дейност за голяма част от пчеларите, но е една добра възможност за разнообразяване и повишаване на доходите. Факт е, че добивите от мед могат да варират в зависимост от годината и региона. При прашеца слаба година няма, има само по-силни и по-слаби региони, съответно пчеларят може относително точно да предвиди колко прашец от кошер може да събере.

Правилните процеси по вадене и обработка на цветния прашец са ключови фактори за постигането на качествен продукт, съответно добра цена.

Съществуват два варианта за съхранение на прашеца след неговото изваждане от кошерите - директно замразяване или сушене, почистване и съхранение.

При директното замразяване, е неободимо поддържане на минусови температури на съхранение от добива до консумацията, което налага наличието на големи хладилни камери.

При втория вариант изсушаването на прашеца е първото и най-важно действие, независимо дали вадим прашеца с вътрешен или външен прашецоуловител. Това трябва да стане веднага след неговото събиране от кошерите. Посредством машини за сушене на прашец се постига оптимално и равномерно отнемане на влагата от топчетата прашец. Процесът е строго контролиран и продължава около 12 часа и зависи от вида прашец и неговата влажност. При използването на професионални машини се запазват над 90% от качеставата на продукта

Фирма ЛЕГА Италия е водеща в разработването и производството на сушилни за прашец. Предлагат се основно два модела професионални машини с различен капацитет.

3 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока

3 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока