ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

ХОМОГЕНИЗАЦИЯ

ХОМОГЕНИЗАЦИЯ

Едрата или неправилна кристализация е най-лошата реклама на меда. За да се подобри търговския вид на меда в буркани, би могло да се осъществи контролирана фина кристализация, чрез следната техника: смесват се напълно течен мед и друг, който е фино кристализирал по естествен път, като например мед от рапица, в пропорция 9 към 1 при температура от около 25 градуса. Медът се оставя да декантира няколко часа преди затварянето му в буркани, след което се складира на хладно (около 14 градуса). След две седмици медът е напълно кристализирал със същите фини зрънца като меда, използван за осеменяване.

Доброто смесване се постига чрез хомогенизатор, който представлява цилиндричен съд с конично дъно. В него посредством бъркалка с перки, задвижвана от моторедуктор, двата различни вида мед се хомогенизират. Хомогенизаторите намират идеално приложение при смесването на медове с различен цвят, като така се постигат единни партиди.

Съдът на хомогенизаторите на ЛЕГА е от неръждаема стомана INOX, с двойни стени, пространството между които е запълнено с топла вода, която поддържа необходимата температура. Дъното е конусовидно за цялостно източване, снабдено с кранче INOX със сачма. Перките на въртящата се ос, които смесват меда, се задвижват от моторедуктор и се регулират на височина. Прозрачните капаци имат автоматична обезопасителена блокировка срещу отваряне по време на работа.

Базисният модел е с капацитет от 250 кг. мед, но се произвеждат и различни по форма и капацитет модели. На хомогонизаторите могат да бъдат монтирани и алтернатори на скоростта, които позволяват работа при всякаква скорост между 15 и 100 оборота в минута според продукта, който трябва да бъде смесен.

3 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока

3 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока