ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

МАТУРАТОР LEGA 400

Наличност: В наличност

630,00 лв.
ИЗПРАТЕТЕ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ ТУК:
uncr_zaiavka

Бърз преглед

Съд за утаяване и съхранение на меда, изработен от неръждаема стомана INOX AISI 304.


Удобен за ръчно разфасоване на буркани мед.


Използва се с филтър LEGA 400 и филтър LEGA PRO, голям.

Матуратор 400

Двоен клик върху изображението за преглед на цялата снимка

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  • Матуратор 400
  • Матуратори

Детайли

Матуратор се нарича съдът, в който временно се складира медът веднага след центрофугирането, в който протича процес на пречистване от най-малките частици, които не са задържани от филтъра. Товa пречистване е възможнo благодарение на голямата разлика в тежестта на меда и парченцата восък. Остатъците се издигат на повърхността заедно с множество малки балончета въздух, образувани по време на центрофугирането. На повърхността се оформя бяла пяна, която трябва да се отстрани преди медът да бъде източен.

Медът е хранителен продукт, поради което трябва да се обръща голямо внимание на хигиената на съдовете. Това е причината всички матуратори да се произвеждат от неръждаема стомана INOX AISI 304 (INOX 18/10).

Съобразявайки се със същестуващите норми за съдовете, предназначени за хранителни продукти, дъното и цилиндърът са споени посредством нова система, нареченa TIG, без използването на различни спояващи материали. Краищата на стоманения лист се съединяват чрез стопяване в точката на контакт в среда от газ aргон. 

Матураторите с по-малки размери са изработени с плоско дъно. Матураторите от типа “професионал” имат конично дъно за пълно източване на съдовете. Всички видове са снабдени с капак от неръждаема стомана и кранче. Матураторите с вместимост от 50 до 400 кг могат да бъдат снабдени с филтър с пълен диаметър.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Конструкция

INOX AISI 304

Диаметър на кранчето

Ø 40 мм

Диаметър на съда

Ø 630 мм

Височина

980 мм

Тегло

15,2 кг

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.