ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

МЕД

Единственият метод за добиване на мед от пчелни пити, използван допреди малко повече от сто години, е бил пресоването, като тази техника се изпозлва и до днес в някои райони на Азия и Африка. Този примитивен метод води до задължителна и много честа смяна на питите и, въпреки че се добиват големи количества чист восък, много прашец и пило остават в меда като така понижават значително качествата му.

Изпръскването на меда чрез центробежна сила се изпозва за първи път през 1865 година в Доло, зона близо до Венеция. Прототипът на съвременната хордиална центрофуга, изработена така че да не унищожава питите от които се вади медът, е дело на австриецът Вон Хруска. През 1874 се прави още една стъпка напред – Т. В. Коуан изобретява барабан, в който питите са разположени по радиуса на окръжността с горната летва навън. Така се ражда първата радиална центрофуга.

Понастоящем центрофугирането чрез използване на центробежни сили се явява единственият метод за извличане на меда от питите без същите да бъдат унищожени. Огромното предимство се състои в това, че питите могат да се използват многократно, а пчелите вече не са принудени да възстановяват всеки път унищожените пити. С течение на времето и с развититето на техническия прогрес центрофугите се усъвършенствт значително, но остават разделени на две категории: ХОРДИАЛНИ и РАДИАЛНИ. И двата вида са актуални и до днес и използването на единия или другия модел зависи предимно от вискозитета на меда.

Артикули 1 до 12 от общо 68

на страница
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Списък  Таблица 

Задай в низходяща посока
 1. ЦЕНТРОФУГА JOLLY, ръчна пластмасова трансмисия, барабан INOX

  ЦЕНТРОФУГА JOLLY, ръчна пластмасова трансмисия, барабан INOX

  1 095,00 лв.

  Многофункционалната центрофуга JOLLY може да бъде използвана радиално за 15 магазинни (DB) или хордиално за 5 многокорпусни (LR) пити, без добавяне на приставки в съд с диаметър само Ø 520 мм.

  Вижте повече
 2. Декантираща вана за мед с двойни стени

  ДЕКАНТИРАЩА ВАНА ЗА МЕД LEGA INOX С ДВОЙНИ СТЕНИ

  3 150,00 лв.

  Декантираща вана с двойни стени, филтър и тръба за свързване към помпата. Правоъгълен съд за първоначално отстраняване на едрите примеси в меда, изработен от неръждаема стомана INOX.

  Вижте повече
 3. Помпа за мед LEGA PRO

  ПОМПА ЗА МЕД LEGA PRO

  6 480,00 лв.

  Професионална помпа за мед LEGA PRO с висока производителност, специално разработена за продукти с висока плътност и вискозитет.

  Оборудването е монтирано върху устойчива количка с гумени колела и включва корпус от INOX AISI 304, неопренов ротор, еднофазен или трифазен електромотор, контролен панел за регулиране на скоростта и посоката на въртене.

  Вижте повече
 4. Решетка за хордиално центрофугиране

  КЛЕТКА ЗА ХОРДИАЛНО ЦЕНТРОФУГИРАНЕ от неръждаема стомана за R9 и TUKAN

  32,40 лв.

  Допълнителна решетка за хордиално центрофугиране на плодникови (DB) пити от неръждаема стомана INOX AISI 304, подходяща за центрофугите R9 ECO, R9 CONIC и TUCAN 20.

  Вижте повече
 5. Декантираща вана за мед

  ДЕКАНТИРАЩА ВАНА ЗА МЕД LEGA INOX

  1 230,00 лв.

  Декантираща вана с филтър и тръба за свързване към помпата. Правоъгълен съд за първоначално отстраняване на едрите примеси в меда, изработен от неръждаема стомана INOX.

  Вижте повече
 6. Центрофуга R12

  ЦЕНТРОФУГА R12 CONIC, ръчна

  1 200,00 лв.
  Комбинирана центрофуга с конично дъно и ръчна метална трансмисия.

  Вижте повече
 7. Професионална пакетираща линия HONEYPACK

  АВТОМАТИЗИРАНА ЛИНИЯ ЗА ПАКЕТИРАНЕ HONEYPACK

  0,00 лв.

  Цена: със запитване

  Напълно автоматизирана линия за пакетиране на мед в цилиндрични буркани с пневматична дозираща глава с регулиране от от 50 до 1000 гр.

  Снабдена с въртяща кръгла маса и апарати за монтиране на капачки и лепене на етикети. Има капацитет за пакетиране на 450 кг мед на час.

  Вижте повече
 8. ДОЗИРАЩА МАШИНА MINNIE ROUND

  ДОЗИРАЩА МАШИНА MINNIE ROUND

  8 880,00 лв.

  Компактна и прецизна дозираща машина от ново поколение, пригодена за работа в ограничени пространства и създадена специално за средни и дребни стопанства. MINNIE ROUND дава възможност за вертикално регулиране на положението на главата, както и за избор на конкретни количества за пълнене между 20 и 9999 грама. Комплектована е с въртяща се кръгла маса за автоматизиране на подаването на буркани към пълнещата дюза. Машината може да бъде използвана и като помпа с капацитет 180 кг мед на час.

  Вижте повече
 9. Дозираща машина за мед MINNIE

  ДОЗИРАЩА МАШИНА MINNIE

  7 350,00 лв.

  Компактна и прецизна дозираща машина от ново поколение, пригодена за работа в ограничени пространства и създадена специално за средни и дребни стопанства. MINNIE дава възможност за вертикално регулиране на положението на главата, както и за избор на конкретни количества за пълнене между 20 и 9999 грама. Машината може да бъде използвана и като помпа с капацитет 180 кг мед на час.

  Вижте повече
 10. ШКАФ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА МЕД LEGA 300

  ШКАФ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА МЕД LEGA 300

  3 900,00 лв.

  Малък, електрически отопляем, шкаф за втечняване на кристализирал мед. Уредът дава възможност за контролирана и удобна декристализация. Вместимостта му е 2 варела по 300 кг или 24 тенекии по 25 кг. Уредът има масивна конструкция с напълно отваряща се врата, стени с топлинна изолация, 4 колелца, вентилатор за циркулация на въздуха и вградени термостат и дигитален термометър.

  Вижте повече
 11. ШКАФ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА МЕД LEGA 600

  ШКАФ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА МЕД LEGA 600

  7 980,00 лв.

  Шкафът за втечняване на мед LEGA 600 е с електрическо подгряване и дава възможност за контролирана и удобна декристализация. Вместимостта му е 2 варела по 300 кг или 24 тенекии по 25 кг. Уредът има масивна конструкция с напълно отваряща се врата, стени с топлинна изолация, 4 колелца, вентилатор за циркулация на въздуха и вградени термостат и дигитален термометър.

  Вижте повече
 12. Шкаф за втечняване на мед INOX

  ШКАФ ЗА ВТЕЧНЯВАНЕ НА МЕД LEGA 50

  2 580,00 лв.

  Шкафът за втечняване на мед с електрическо подгряване дава възможност за контролирана и удобна декристализация и побира 2 тенекии по 25 кг или 72 буркана по 1 кг. Уред е направен от неръждаема стомана и е снабден с прозрачна врата с магнитна брава, термостат и лесно за употреба контролно табло.

  Вижте повече

Артикули 1 до 12 от общо 68

на страница
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Списък  Таблица 

Задай в низходяща посока