ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО

Пчелите са жилещи насекоми. При извършването на прегледите се нарушава техният нормален ритъм и те съответно реагират не особено благосклонно към пчеларя. Раздразнената пчела при допир с гола човешка плът в болшинството случаи жили.

По времето на усиления медобер пчелите са толерантни. Заангажирани в своята основна дейност да донесат и преработят нектара, те обикновено не обръщат внимание на външната интервенция на пчеларя. Но рано напролет или пък късно през есента, когато няма паша, както и в облачно време, при вятър, при случайно изпускане на пита, пчелите могат да станат агресивни и започват да жилят. Ето защо откритите части от тялото на пчеларя глава, ръце, лице е по-добре да бъдат защитени при извършването на манипулациите в кошера.

В интерес на спокойната работа и на внимателното оглеждане състоянието на пчелното семейство, е по-добре да се носи предпазно облекло. Защитното облекло е желателно, а за някои е задължително. Когато пчеларят е защитен, може да оперира с пчелното семейсто значително по-бързо, което повишава производителността на труда.

В този раздел можете да намерите информация за основната защитна екипировка, като була, ръкавици, блузони и предпазни костюми.

5 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока
 1. КОСТЮМ КОМПЛЕКТ С КВАДРАТНО БУЛО

  КОСТЮМ КОМПЛЕКТ С КВАДРАТНО БУЛО

  163,00 лв.

  Практичен комплект от качествен памучен плат с отделяемо квадратно було с издържлива мрежа от дуралуминий. Гарантира оптимална защита от ужилвания.

  Вижте повече
 2. РЪКАВИЦИ ПЧЕЛАРСКИ LEGA

  РЪКАВИЦИ ПЧЕЛАРСКИ LEGA

  43,60 лв.

  Кожени ръкавици LEGA със слой против ужилване и памучни ръкавели.

  Вижте повече
 3. Квадратно було

  БУЛО КВАДРАТНО LEGA

  54,80 лв.

  Сгъваемо квадратно було с максимална видимост и проветрение. Изработено е от висококачествен бял памук и издържлива мрежа от дуралуминий. Покрива раменете и е снабдено с ластици под мишниците.

  Вижте повече
 4. Шапка Safari

  ШАПКА ПЧЕЛАРСКА SAFARI

  68,00 лв.
  Пчеларска шапка тип Сафари, изработена от мрежеста тъкан. Осигурява максимално проветрение. Снабдена с регулируема лента за глава от вътрешната страна. Вижте повече
 5. Пчеларски блузон LEGA комплект с квадратно було

  БЛУЗОН КОМПЛЕКТ С КВАДРАТНО БУЛО LEGA

  95,80 лв.

  Универсален памучен пчеларски блузон в комплект със сгъваемо квадратно було с мрежа от дуралуминий. Предпазва от ужилвания при работа с пчелните семейства.

  Вижте повече

5 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока