ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО

Пчелите са жилещи насекоми. При извършването на прегледите се нарушава техният нормален ритъм и те съответно реагират не особено благосклонно към пчеларя. Раздразнената пчела при допир с гола човешка плът в болшинството случаи жили.

По времето на усиления медобер пчелите са толерантни. Заангажирани в своята основна дейност да донесат и преработят нектара, те обикновено не обръщат внимание на външната интервенция на пчеларя. Но рано напролет или пък късно през есента, когато няма паша, както и в облачно време, при вятър, при случайно изпускане на пита, пчелите могат да станат агресивни и започват да жилят. Ето защо откритите части от тялото на пчеларя глава, ръце, лице е по-добре да бъдат защитени при извършването на манипулациите в кошера.

В интерес на спокойната работа и на внимателното оглеждане състоянието на пчелното семейство, е по-добре да се носи предпазно облекло. Защитното облекло е желателно, а за някои е задължително. Когато пчеларят е защитен, може да оперира с пчелното семейсто значително по-бързо, което повишава производителността на труда.

В този раздел можете да намерите информация за основната защитна екипировка, като була, ръкавици, блузони и предпазни костюми.

5 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока

5 Продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай в низходяща посока