ПОРЪЧАЙ на info@legabg.com или 0898 626 435

LEGA ИТАЛИЯ

LEGA ИТАЛИЯ

Италианската фирма LEGA е световен лидер в производството на машини и оборудване за пчеларството, а също така и на едър и дребен пчеларски инвентар. Основана е през 1937 година, когато г-н Армандо Лега, бащата на настоящите собственици, получава като подарък първите си две пчелни семейства. В началото той има нужда от оборудване, което изработва заедно с младата си съпруга Анджела. Втората световна война унищожава напълно пчелина и оборудването, но не и любовта на Армандо Лега към пчелите. Той става главен източник на информация за пчеларите от региона, които имат нужда от съвет и оборудване. Бавно, но сигурно, пазарът се разширява, обхващайки цяла Италия. Новата сграда, построена през 1969 г. позволява по-голямо производство, предназначено за международния пазар – за страни като Германия, Франция, Испания, Дания, Финландия и др. Последната постройка от 1979 г. позволява да бъдат снабдявани пчелари от целия свят, от Канада до Нова Зеландия, покривайки пет континента, със специално внимание към Арабските страни. Впечатляващите резултати са постигнати чрез непрекъснат и стриктен контакт с водещи пчелари, което позволява на фирмата да е винаги на ниво.

Фабриката на улица Де Крешенци е централата на фирма LEGA, където са съсредоточени следните дейности:

  • Отдел за опаковка и експедиция, в който петима служители внимателно опаковат и с точност изпращат готовите продукти из целия свят. Продуктите описани в каталога са винаги на разположение на склад. В този отдел има също и голям демонстрационен център (АПИЦЕНТЪР), където клиентите имат възможност да разгледат всички продукти и да закупят някои от тях в момента. 
  • Цехът за металообработка е снабден с много модерни машини, някои от които конструирани и произведени специално за фирмата, с цел постигане на високо качество на конкурентни цени. Понастоящем 90% от металните компоненти се изработват от неръждаема стомана INOX. Планът включва, както масово производство, така и специализирани машини. Най-произвежданите продукти са: ръчни центрофуги, електрически центрофуги, матуратори, разпечатващи машини, дозиращи машини, помпи за мед, цялостно оборудване за производство на прополис, пчелно млечице и прашец. Последната патентована машина е КОНЦЕНТРАТОР ЗА МЕД. Тя позволява медът с високо водно съдържание (повече от 18%) да бъде изсушен до нужното ниво за кратко време и без използването на вредни преработки. 
  • Цехът за дървообработка е снабден с няколко напълно автоматични машини за производство на кошери, рамки и др. Дървото, което се използва е от ела, добре изсушено, внесено от горите в Австрия. 
  • Складът е с площ от 1000 квадратни метра. Позволява складирането на значителни количества и товаренето на контейнери, вагони и големи тирове. 
  • Офисите, посредством напълно компютъризирана система, ръководят производството, поръчките и експедицията. 
  • В работилницата за восък се произвеждат восъчни основи от два вида – отляти и пресовани – във всички размери. Восъкът се стерилизира преди производството. 
  • Работилницата за метал произвежда пушaлки от различни модели и размери, както поцинковани, така и от неръждаема стомана. Произвежда се също и известната Ханеманова решетка във всякакъв размер. 
  • В тази фабрика се произвеждат и всички маски, була и гащеризони. 

През многото години на своето съществуване, фирма LEGA произвежда инвентар и оборудване, точно каквито са необходими за съвременното модерно печелившо пчеларство. Продукцията ни е изработена прецизно, от висококачествени материали и се предлага на конкурентни цени. Машините и инвентарът са спечелили доверие на българския пазар, защото всичко, което LEGA предлага е практично, полезно и дълговечно.

И още нещо: Ние произвеждаме стотици продукти, специално разработени за пчеларите, както професионалисти, така и любители. Тези продукти промениха пчеларството, улесниха работата и са добре известни, поради своята функционалност и качество.